KEMON Slovenija Trimužijat d.o.o. 

Linije ACTYVA

logo actyva-nutrizione logo actyva-disciplina logo actyva-colore brillante logo actyva-volume corposita logo actyva-nuova fibra logo actyva-specifici logo actyva-p factor logo actyva-o2 logo actyva-linfa solare logo actyva-belessere logo actyva-kerafibra

Actyva NUOVA FIBRA

NatisniE-pošta

NUOVA FIBRA

Nuova fibra

DIJAGNOZA
Kosa je oštećena, lomljiva, beživotna ili krhka; oslabljena učestalim agresivnim tretmanima ili
pogrešnim navikama njege.
POTREBA
Rekonstruiranje dužine kose; vraćanje ujednačenosti, strukture, snage i konzistencije kose. Održavanje
zdravlja kose i kohezije vlakana tijekom vremena.

kemon-actyva-nuova-fibra
logo actyva-nuova fibra

KLJUČNI SASTOJCI

  • hidrolizat proteina amaranta
  • ekstrakt crvene alge
  • Bond Creator Complex (BCC)

ZDRAVLJE KOSE PRIJE SVEGA

Strukturu kose možemo zamišljati kao nešto veoma slično strukturi stabla biljke:
s prevladavajućim unutrašnjim dijelom (vlakno) i vanjskom ovojnicom (kutikula) koja štiti kosu, a sastavljena je od dva prekrivajuća sloja keratinskih ljuski.
S obzirom na njezinu poziciju, kutikula je najviše izložena vanjskim utjecajima koji ju mogu oslabiti ili oštetiti, a koji mogu biti fizički (svjetlost, sol, klor, zagađenost);
mehanički (često pranje agresivnim proizvodima, trljanje, češljanje, učestalo korištenje sušila za kosu ili glačala) ili kemijski (prečesto bojanje, dekoloriranje i trajne ondulacije). Navedeni faktori dovode do progresivnog mijenjanja vanjskog sloja (kutikule) s posljedičnim slabljenjem čitave strukture kose.
S vremenom je kosa podvrgnuta pravoj fizičkoj istrošenosti koju možemo definirati i kao starenje: ljuske kutikule se počinju progresivno podizati sve do odvajanja i oštećenja tkiva, prekidaju se disulfidne veze koje čine unutrašnju strukturu vlasi i tako kompromitiraju strukturu kose i stvaraju ispucale vrhove i tipičan beživotan izgled kose. Nikada kao do sada nije postojala toliko potreba za učinkovitim uslugama liječenja oštećene kapilarne strukture i ponovnim postizanjem zdrave kose te njezinom zaštitom od senzibiliziranja.
Nuova Fibra je program tretmana namijenjen senzibiliziranoj, oštećenoj i beživotnoj kosi, gdje postoji potreba za ujednačavanjem strukture dužine kose, vraćanjem punoće, snage i vitalnosti, kao i ljepote kose. Izvanredna moć
rekonstrukcije kose zajamčena je zahvaljujući ekskluzivnom sastojku Bond Creator Complexu (BCC): riječ je o kompleksu molekula koje se nalaze u prirodi, a koje djelujući u sinergiji rekonstruiraju disulfidne veze unutar vlasi, popravljajući tako fizička, mehanička i kemijska oštećenja koja su s vremenom nastala na kosi.

NUOVA FIBRA
Šampon
250/1000 ml

Šampon za rekonstrukciju kose obogaćen Bond Creator Complexom (BCC).
Pomaže rekonstruirati beživotnu i oštećenu kosu, vraća joj njezinu prirodnu ljepotu i snagu te je čini zdravijom, mekšom i kompaktnijom.

Primjena
Nanesite ravnomjerno na vlasište i mokru kosu. Masirajte kružnim pokretima, isperite i po potrebi ponovite.

nuova-fibra-actyva-shampoo 

NUOVA FIBRA
Maska
200/1000 ml

Maska za rekonstrukciju kose obogaćena Bond Creator Complexom (BCC).
Olakšava raščešljavanje kose, čini je mekšom i štiti od fizičkih, mehaničkih i kemijskih oštećenja.
Tretman za tretmanom kosa je vidljivo zdravija, snažnija i konzistentnija.

Primjena
U salonu nanesite masku na Nuova Fibra serum sljedeći upute na ilustracijama. Kod kuće nanesite masku na opranu kosu koju ste prosušili ručnikom, na način da umasirate masku pramen po pramen. Ostavite da djeluje 5 min. Emulgirajte i temeljito isperite.

nuova-fibra-actyva-mask 

nuova fibra
KREMA
150 ml

Tretman za rekonstrukciju kose, bez ispiranja, obogaćen Bond Creator Complexom (BCC).
Povećava kozmetički učinak sistema rekonstrukcije Nuova Fibra, čini kosu svilenkastom i momentalno mekom te olakšava raščešljavanje tijekom sušenja.

BEZ ISPIRANJA

Primjena
Nanijeti količinu proizvoda veličine dva oraha* na opranu i ručnikom prosušenu dužinu kose, počevši od vrhova. Raščešljati kako bi se proizvod ravnomjerno rasporedio po kosi. Proslijediti s uobičajenim sušenje i oblikovanjem kose.
*Optimalna količina proizvoda ovisi o dužini i gustoći kose, kao i stupnju senzibiliziranosti

nuova-fibra-actyva-cream

nuova-fibra-actyva-serum-30mlnuova fibra
SERUM
30 ml x 12 kom

Serum za rekonstrukciju kose koji oštećenoj kosi daje punoću, kompaktnost i snagu. Kosa je mekana, svilenkasta i sjajna te izgleda zdravije i ljepše.
Izvanredna moć rekonstrukcije zagarantirana je zahvaljujući Bond Creator Complexu (BCC).

Primjena
Dobro protresite te nanesite 30 ml* seruma na dužinu i vrhove oprane kose prosušene ručnikom, pomažući su kistom. Pokrijte plastičnom kapom i ostavite 15 min. Ako je kosa jako oštećena, preporuča se da tijekom tog vremena kosa bude pod izvorom topline. Nakon toga, bez ispiranja, nanesite masku Nuova Fibra i ostavite da  djeluje 5 min. Temeljito isperite i prosušite ručnikom. Po potrebi nanesite Nuova Fibra kremu prije sušenja kose.

*30 ml je količina potrebna za kosu srednje dužine i prosječne debljine; u slučaju da je kosa duža i gušća povećajte količinu proizvoda.

nuova-fibra-actyva-serum
zdrav-las

Zdrava kosa

Karakteristika zdrave kose su otporna vlakna. Keratinske veze se drže na okupu nizom kemijskih spojeva, među kojima su za kompaktnost vlasi najvažniji disulfidni mostovi. Snažna i zdrava kosa je pretpostavka za uspjeh bilo koje vrste tretmana.

 

ZNANSTVENO DOKAZANI REZULTATI

Znanstveno istraživanje * provedeno u laboratorijskim uvjetima na pravoj kosi dokazalo je učinkovitost usluge rekonstrukcije Nuova Fibra u poboljšavanju strukture kose i povećanju njezine otpornosti na lomljenje i oštećivanje:

Rezultati istraživanja učinkovitosti potvrđuju da:

  • Tretman u salonu povećava promjer i elastičnost oštećene vlasi te dovodi do značajnog poboljšanja hidratacije i povećanja sjaja kose
  • Tretman održavanja i njege kod kuće potvrđuje povećanje promjera i  elastičnosti vlasi te dodatno poboljšava hidrataciju i sjaj kose koji je postignut uslugom u salonu. Tretman za tretmanom održava se i poboljšava se učinak postignut tretmanom u salonu.
  • Poboljšanje strukture i stanja kose je primjetno čak i na osjetilnoj razini: i poslije tretmana u salonu i poslije tretmana kod kuće kosa je konzistentnija, mekša, sjajnija i više hidratizirana.

*istraživanje je provedeno uspoređivanjem oštećene kose tretirane tretmanom rekonstrukcije Nuova Fibra s oštećenom kosom tretiranom običnim šamponom

poskodovan-las

Oštećena kosa

Stres, agresivni tretmani ili drugi vanjski čimbenici mogu oštetiti disulfidne mostove i kompromitirati strukturu vlasi pa kosa postaje tanka, suha i sklona lomljenju. U slučaju takvog stanja kose najčešće nije preporučljivo korištenje većine tehničkih usluga.

 
delovanje-bbc Djelovanje BCC-a

Bond Creator Complex obnavlja oštećene disulfidne mostove, stvara nove te ojačava  strukturu vlasi.

 
     

PRIRUČNIK STRUČNIH POKRETA

NUOVA FIBRA REKONSTRUKCIJA

Operite kosu šamponom Nuova Fibra kao što je opisano u ovim uputama u dijelu o ritualima. Dobro osušite
ručnikom kako biste uklonili suvišnu vodu.

nuova-fibra-priprema1-2

nuova-fibra-priprema3-4
 
Usluga rekonstrukcije može se ponoviti nakon 3 ili 4 pranja. U slucaju veoma oštecene kose, preporucuje se uslugu ponoviti prilikom iduceg pranja nakon prve obrade. Izmeu usluga rekonstrukcije preporucujemo korištenje Nuova Fibra šampona, maske i kreme kako biste kosu održavali kod kuce. Svakim ce tretmanom kosa biti vidljivo zdravija, jaca i gušca.